Heiwerk met stalen buispalen

Het heien met stalen buispalen heeft veel voordelen. Door het werken met een stalen buispaal is het mogelijk om trillingsarm te heien. De stalen heipalen worden ter plaatse op lengte gemaakt. Bij pre-fab heipalen worden op lengte gemaakt en getransporteerd. Het voordeel van heiwerk met stalen heipalen is dat we ze in kortere lengtes kunnen vervoeren en mede daardoor ook goed op moeilijk bereikbare plekken kunnen komen. Het is daardoor overal inzetbaar.

Lengte stalen heipaal

Hoe lang de stalen heipaal moet zijn wordt vooraf bepaald. Ook de diepte van het heiwerk wordt vooraf gemeten. Aan de hand van een sondering wordt dat vastgesteld. Sonderen is een manier om de draagkracht van de grond te meten. De heipaal moet minstens zo lang zijn, dat het vaste (zand) grond heeft bereikt. Het kan per locatie aardig verschillen op welke diepte de zandlaag ligt. Een sondering is dus altijd handig om de lengte van de stalen heipalen te bepalen.

Meer informatie

De prijs van het heiwerk met stalen heipalen is variabel. Het is afhankelijk van de locatie, de lengte en diameter van de buispalen en ook het gewicht.  Wilt u weten wat de kosten zijn van het heien van stalen buispalen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.